Wanneer ben je mantelzorger? Mantelzorg betekent lange tijd en gratis zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende. Vaak gaat het om een partner, ouder of kind, maar het kan ook een ander familielid, een vriend of een kennis zijn die zorg en/of hulp nodig heeft.
Buurtteam Amsterdam
020 46 20 300
info@buurtteamamsterdamoost.nl
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur
Draag je zorg voor iemand in jouw omgeving en ben je dus mantelzorger? Dat kan soms zwaar zijn, misschien is het je af en toe zelfs wat te veel. Om die reden biedt Dynamo ondersteuning voor mantelzorgers.
Wij hebben niet alleen diverse steunpunten voor mantelzorgers in Amsterdam, maar we helpen ook mensen die mantelzorger willen worden en we koppelen de juiste personen aan elkaar.
Buurtsupport zorgt ervoor dat mantelzorgers af en toe even vrijaf kunnen nemen. Zij zetten zich in voor mensen die thuis zorg nodig hebben en begeleiden buurtbewoners naar leuke activiteiten buitenshuis. Bezoekvrijwilligers zijn er voor mantelzorgers en mensen die zich in moeilijke situaties bevinden of zich eenzaam voelen. Deze vrijwilligers bieden eenvoudige zorg aan en bieden een luisterend oor. Want soms is het fijn om de zorgen en problemen waar je tegenaan loopt gewoon even met iemand te kunnen delen.
De mantelzorgconsulent is er voor informatie en advies over regelingen en voorzieningen voor mantelzorgers. Maar ook om de overbelaste mantelzorger te ondersteunen. Verder kun je bij de mantelzorgconsulent terecht voor hulp bij praktische vragen, zoals:
Mantelzorgcoaches zijn actieve buurtbewoners die je informeren over voorzieningen, financiën en regelgeving. Zij bieden mantelzorgondersteuning in de vorm van een luisterend oor en helpen je bij het versterken van jouw netwerk. Heb je meer hulp nodig maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Kom naar het Buurtteam Amsterdam bij jou in de buurt voor een gesprek met een cliëntondersteuner.
Ben je tussen de 12 en 23 jaar en zorg je op welke manier dan ook voor een ouder, broer, zus of ander familielid? En woon je in Amsterdam Oost? Dynamo Jong is er om je te helpen bij al jouw vragen.
Mantelzorger Sevim Karakas (Dynamo vrijwilliger) aan het woord. Lees het hele artikel op AT5.
1 op de 3 Amsterdammers is mantelzorger. De zorg voor een naaste vergt behoorlijk wat. Soms ben je als mantelzorger zo druk met zorgen voor een ander, dat je jezelf haast vergeet. Daarom organiseren wij regelmatig activiteiten die erop gericht zijn om jou even een moment voor jezelf te geven, samen met andere mensen die ook voor iemand zorgen.
Elke maand gaan we met mantelzorgers op pad in Amsterdam en/of omstreken. We zoeken bijvoorbeeld de natuur op, gaan naar de film of krijgen een persoonlijke stadswandeling. Het doel is een ontspannen middag waarbij jij als mantelzorger even niet hoeft te zorgen. Je ontmoet andere mantelzorgers waarmee je ook tips en adviezen kunt uitwisselen.
Ga direct naar Mokumse mantelzorgers on the move
Wil je op de hoogte blijven van de Mokumse mantelzorgers on the move?
Meld je dan aan voor de mantelzorg nieuwsbrief
Een maandelijkse lunch voor mantelzorgers in het Oosterparkhuis. We nodigen een spreker uit rondom een bepaald thema en gaan met jou als mantelzorger in gesprek. Na afloop is er een heerlijke lunch van Renee.
Ga direct naar Mantelzorglunchroom
Wil je op de hoogte blijven van de Mantelzorglunchroom?
Dynamo geeft regelmatig een mantelzorgkrant uit met informatie voor mantelzorgers
Deze workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten waarin wordt ingegaan op de communicatie met een dierbare die lijdt aan dementie.
Meer informatie over deze workshop kun je aanvragen via de mantelzorgconsulent.
Kennismarkt is een online kennisplatform met (gratis) trainingen en workshops voor mensen die voor een ander zorgen of zich vrijwillig inzetten voor de buurt. Wil je een cursus volgen, een workshop organiseren of heb je een idee voor een themabijeenkomst? De Kennismarkt kan hierbij helpen.
Dagcentrum Kraaipan is er voor informatie, advies en persoonlijke begeleiding voor mantelzorgers van mensen met dementie.
Het Alzheimer café wordt georganiseerd voor mensen die te maken hebben met dementie. Bezoekers kunnen in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie.